Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست «مفاخرپژوهی» به کوشش انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد. حسن بلخاری، رئیس این انجمن در نشست عنوان کرد: انجمن مفاخر قدیمی‌ترین انجمن فرهنگی کشور است که در سال 1301 با کوشش اندیشمندان آن دوران تاسیس شد.

وی افزود: این انجمن در سال 1034 با حضور پهلوی اول شروع به کار کرد و در دوران پادشاهان پهلوی به فعالیت خود ادامه داد و اکنون زیر نظر ریاست جمهوری به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلخاری اظهار کرد: ریاست هیئت مدیره این انجمن برعهده رئیس جمهور است. این انجمن دو فعالیت بسیار مهم در طول سال‌های پیش از انقلاب انجام داد که هزاره فردوسی و هزاره ابن سینا بودند. این انجمن در دوران پس از پیروزی انقلاب به نام مفاخر نیز مزین شد که هدف از این کار حفظ آثار مفاخر در کنار معرفی و بزرگداشت آنان بود.

وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که مورد توجه قرار داشت این بود که با ورود به جهان مدرن، توجه به آثار در حال از بین رفتن است. بر این اساس مقرر شد که آثار ملی حفظ شود. کلمه آثار از نظر وسعت معنی با کلمه WORK به معنی اثر هنری برابر است.

بلخاری گفت: آثار مکتوب، سازنده هویت فرهنگی ماست. اسلام برخی از افق‌ها را روی ما گشود و فرهنگ ایران به خودی خود دارای عظمت بود. کلمه آثار از یک وجه به آثار مختلف و متعدد در تمدن اسلام طی سه هزار سال پیش مربوط می‌شود. از سوی دیگر به آثار حوزه صنایع دستی اطلاق می‌شود.

وی با بیان اینکه اثر یک حیطه معنایی وسیع در انجمن آثار مفاخر دارد، اظهار کرد: معرفی عالمان و موثران فرهنگ اسلام و ایران و معرفی فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، همچنین نقش و سهم ایران در اعتلای آن از موضوعات مورد توجه این انجمن است.

بلخاری ادامه داد: این انجمن تاکنون 172 مراسم برگزار کرده است که چاپ کتاب افرادی که بزرگداشت آنان برگزار شده است، مقالات و زندگی‎نامه آنان از دیگر اقدامات این انجمن به شمار می‎آید.

وی همچنین با اشاره به ابن سینا گفت: ارزش وی بسیار بالاست که به ایران محدود نمی‌شود. اروپا نهضت ترجمه معکوس را از قرن 12، 13 به بعد آغاز کرد و آثار اسلامی به دیگر زبان‌ها ترجمه شد و جریان سینوی به راه افتاد. بسیاری از افراد بوعلی سینا را اساس رنسانس در اروپا می‌دانند.

بلخاری با اشاره به اینکه ردپای سردمداران فکر و اندیشه ایران در همه نقاط کشور دیده می‌شود، گفت: انجمن مفاخر تاکنون 35 آرامگاه ساخته است که بعد از انقلاب این کار روی زمین ماند. مزار دکتر شریعتی، امیرکبیر و ملاصدرا در کشورهای دیگر همچنان مهجور و نامناسب است. اگر دولت از نظر اعتبار حمایت کند و این کار به انجمن مفاخر سپرده شود، می‌توان در این زمینه فعالیت کرد.

استاد سیدعبدالله انوار نیز در این نشست عنوان کرد: ابن سینا نابغه فرهنگ ایرانی بود. سه شاهزاده در حوزه ریاضی مطرح شده‌اند که ارشمیدس، نیوتن و گاوس هستند. همه می‎دانند که گاوس از دو نفر دیگر شاخص‌تر است. گاس فقط یک کتاب دارد که همه تحقیقات او را شامل می‌شود. ‌

وی در ادامه این مطلب گفت: همانند زندگی گاوس را در زندگی ابن سینا می‌توان دید. بوعلی سینا هشت ساله بود که پدرش او را به سبزی‌فروش سپرد تا حساب بیاموزد. عبدالله ناتلی پس از سه جلسه تدریس به وی، خود شاگرد بوعلی شد.

انوار با اشاره به اینکه در اسلام فقط به علم بوعلی سینا در حوزه الهیات اشاره شده است، اظهار کرد: وی در همه علوم سرآمد بود. درباره نبوغ وی گفته‌اند که وی دو کتاب شفا و قانون را دارد و در منطق سرآمد است. در حوزه ریاضیات نیز شهره است.

وی با اشاره به اینکه بوعلی سینا در علم موسیقی نیز سرآمد بوده است، عنوان کرد: به اعتقاد وی، پایه کار موسیقی ریاضی است. ابن خلدون سال‌ها پیش گفته است که هر چه داریم از نوابع فکر ایرانی است.

انوار تاکید کرد: متاسفانه امروز فضاحت‌ها را به نام فرهنگ ایرانی ـ اسلامی بیان می‌کنند. ما باید در این انجمن پاسدار و مدافع حقوق بزرگان باشیم. قرآن کلام وحیانی است و مفسران ایرانی آن را به زبان فارسی منتشر کرده است.

منوچهر صدوقی سها نیز در این نشست عنوان کرد: گفته می‌شود که در تاریخ فلسفه، چهار فیلسوف اربعه داریم؛ دو ایرانی و دو یونانی؛ ابن سینا، فارابی، ارسطو و افلاطون. امروز در عرصه فرهنگ جهان، ابن سینا مطرح است. البته حضور وی در ایران با سایر کشورها متفاوت است. فلسفه ابن سینا را در دیگر کشورها قبول ندارند، ولی در ایران این طور نیست.

وی با اشاره به اینکه شاید در عصر  جدید فلسفه‎ای وجود نداشته باشد، ادامه داد: در ایران، ابن سینا و فلسفه او زنده است و مکتب او به ما رسیده است. فلسفه او در ایران جاری و زنده است. هنوز کتاب شفا در تهران و گوشه مدارس مخروبه تدریس می‌شود. میرزا حسن کرمانشاهی مدرس این درس بود و شاگردان وی ادامه دهنده راه او هستند. شفا، خود فلسفه است. در کشورهای دیگر، شفا به عنوان تاریخ فلسفه خوانده می‌شود.

صدوقی سها، اظهار کرد: متکلمین بسیاری نیز هستند که در گوشه و کنار مدارس تهران به تدریس علم کلام می‎پردازند. توجه به این نکته حائز اهمیت است که علمای نجف برای تحصیل در فلسفه نزد مهدی آشتیانی و میرزا ابوالحسن میرزایی به تهران می‌آمدند و این موضوع جای مباهات دارد.

 انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۷۰۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خدای جنگ» حسین دارابی مجوز ساخت گرفت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، فیلمنامه‌های «خدای جنگ» به تهیه‌کنندگی سعید سعدی، کارگردانی حسین دارابی و نویسندگی احسان ثقفی یزدی، «کینه» به تهیه‌کنندگی سعید خانی نامقی و کارگردانی سیدحسام فرهمندجو و نویسندگی سیدحسام فرهمندجو و محمدعلی حسینی، «به هرحال رها» به تهیه‌کنندگی، کارگردانی و نویسندگی قاسم فهیم خواه، «خاتی» به تهیه‌کنندگی محمد کمالی پور، کارگردانی و نویسندگی فریدون نجفی و «برای رعنا» به تهیه‌کنندگی مرتضی شایسته و کارگردانی و نویسندگی ایمان آقامحمدحسین یزدی، موافقت شورای پروانه ساخت سازمان سینمایی را اخذ کردند.

فیلم سینمایی «خدای جنگ» بعد از «مصلحت» دومین همکاری حسین دارابی کارگردان سینما با سازمان هنری رسانه‌ای اوج است و پیش تولید این فیلم سینمایی به تهیه کنندگی سعید سعدی آبان ماه ۱۴۰۲ آغاز شده بود. «خدای جنگ» روایتی حساس از یک اتفاق واقعی و مهمِ معاصر است.

کد خبر 6099607

دیگر خبرها

  • نظام آموزش و پرورش، مسئله اول کشور/در دولت مردمی رفتار جزیره‌ای نداریم
  • آرامگاه «حمید سبزواری» به بهره برداری می‌رسد
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:‌ معلمان در جامعه‌ توسعه یافته در صف اول تکریم قرار دارند
  • نگاهی گذرا به زندگی و آثار یکی از مفاخر فرهنگی شهرستان سقز
  • نسخه درمانی بوعلی سینا برای درمان گرفتگی رگ های قلب + فیلم
  • واکسن معروف از بازار جهانی جمع شد
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • بارسا مجوز گرفت: نوکمپ با یک سورپرایز ساخته می‌شود
  • انتشارفراخوان حمایت از تولیدات نمایشی انجمن هنرهای نمایشی خوزستان
  • «خدای جنگ» حسین دارابی مجوز ساخت گرفت